Begrip voor de SEH- Verpleegkundige?

Wanneer je als SEH – Verpleegkundige na een drukke dienst thuis komt, dan kan het zo zijn dat je niet altijd je verhaal kwijt kunt. Je probeert aan je partner of kennissen over te brengen wat je zoal hebt meegemaakt. Wat er op een gemiddelde werkdag langs komt is divers. Je weet dat er een patiënt komt met een gebroken heup, maar je weet niet wie het is en wanneer. Zo geldt dat ook voor andere aandoeningen.

SEH- Verpleegkundige DetacheringDe gevoelens van plezier en voldoening die je op een werkdag meemaakt, wil je soms delen met een dierbare. Maar het werk op de Spoed is niet alléén plezier. Er zijn momenten dat er helemaal geen voldoening of plezier is. Dat er frustraties zijn en gevoelens van onmacht omdat een patiënt niet meer te redden was en het tijdelijke voor het eeuwige heeft verruild.

Hoe jij dat doet weet ik niet, maar soms zou ik wensen dat ik duidelijker kan overbrengen hoe mijn dag op de SEH is geweest.

DMU mrt14 091 Mcklin Fotografie Ondertussen heb ik een boek geschreven met de titel “Spoedbroeder”. (Komt medio 2015 uit). Hierin staat meer vermeld over het reilen en zeilen op de Spoed. Voor de SEH – Verpleegkundige zal het een “feest” van herkenning zijn en voor de leek creëert het een plaatje, een beeld en een volledige context onder wat voor omstandigheden het werk op de SEH uitgevoert wordt. Hieronder kun je alvast een stukje van de inhoud lezen. Het beschrijft een gebeurtenis die tijdens de winter op natuurijs plaatsvond.

…..Maar met ijs en schaatsen zijn er andere bloedstollende letsels. Zo was een doorgewinterde schaatser zijn tocht aan het vervolgen over diverse slootjes. In een onbewaakt ogenblik, terwijl hij opzij keek, kwam hij fors in aanraking met een bruggetje. Hij knalde daar zo hard tegenaan dat een gedeelte van zijn boventanden   als verloren kon worden beschouwd doordat deze afbraken. Zijn neus zat nog net aan weerszijden van zijn gelaat vast met de neusvleugels. Het zag eruit als een soort laadklep. Als je de neus naar beneden scharnierde keek je door de twee neusgaten recht de schedel in.

DMU mrt14 122 Mcklin Fotografie

Begrijpen jouw omgeving en dierbaren wat jij allemaal meemaakt op de SEH – afdeling? Vertel je veel over je werk en zo ja, wat vertel je dan?

Vind je het belangrijk dat anderen weten van je ervaringen en gevoelens over je werk?

Doe mee aan de conversatie en plaats een comment.

De volgende keer zal het blog humor bevatten over versprekingen van met name patiënten. De keer daarop is het onderwerp hoe je een betere (SEH-) Verpleegkundige kunt worden.

Dinand Reiling

www.uitzendbureaudinand.nl

http://uitzendbureaudinand.nl/contact/

Mocht je de ontwikkelingen willen volgen over het boek “Spoedbroeder”, stuur dan een mailtje naar dinand@uitzendbureaudinand.nl.

Reacties zijn gesloten.